Alu Alprem

Alu Alprem, d.o.o.

Prenova celostne grafične podobe, 2015

Alu Alprem je ponudnik stavbnega pohištva iz aluminija, ki je na domačem trgu prisoten več kot 50 let. Dolgoletna tradicija in visok ugled, ki ga družba uživa je povod za prenovo celostne grafične podobe podjetja.

Prenova obstoječega logotipa je zasledovala dva temeljna cilja: prepoznavnost podjetja in estetika, ki je v koraku s časom. Ohranili smo simbol podjetja, ki izraža prepoznavno identiteto, sam napis imena pa smo potegnili iz ozadja, tako da je viden v celoti in bolj čitljiv. S tem smo ustvarili občutek zaupanja. Glede na tradicijo in dobro ime podjetja, smo temu prilagodili tudi elemente tipografije in barv, ki so sedaj modernejši in primernejši za tehnološko panogo podjetje.

Elementi prenovljene celostne grafične podobe so aplicirani na različna komunikacijska sredstva: vizitke, dopis, referenčni listi, predstavitveni katalog.

POGLEJ TUDI

SIMETRIJA

je multidisciplinarni oblikovalski in razvojni studio. Z razvojem izdelkov in oblikovalskimi rešitvami inovativno in smiselno opredmetimo želje naročnikov. Prepoznavnost izdelkov in blagovnih znamk gradimo z vsebino in s podobo, s čimer se domiselno dotaknemo uporabnikov. Vsakemu projektu se posvetimo celostno, za kar skrbi skupina strokovnjakov različnih strok.