Haier finance

DeHan Ltd / Haier Group

Celostna grafična podoba, 2015

DeHan Ltd je mednarodno podjetje za oblikovanje in izvedbo sejemskih prostorov, s sedežem v Shangaju ter izpostavama v Las Vegasu, ZDA in Dubaju, ZAE. S podjetjem DeHan smo sklenili partnerstvo na področju industrijskega in grafičnega oblikovanja. V sodelovanju s podjetjem smo oblikovali predlog za celostno grafično podobo nove finančne storitve globalnega podjetja Haier, imenovano Haier finance.

Haier je največje globalno proizvodno podjetje na področju bele tehnike, ki je v lasti Kitajske vlade. Podjetje se je odločilo razširiti svojo ponudbo z vstopom na trg finančnih storitev za kitajski trg. Haier je v preteklih letih zgradil močno blagovno znamko z visoko stopnjo zaupanja. Ustvarjeni ugled, so se  odločili prenesti na novo dejavnost in na ta način svojim kupcem ponuditi storitev, ki jim bo olajšala odločitev pri nakupu bele tehnike.

Na podlagi objavljenega natečaja smo oblikovali celostno grafično podobo z logotipom, barvno kodo in ključnimi aplikacijami za finančno ustanovo matičnega podjetja Haier. Kreativna rešitev izhaja iz tisočletja stare tradicije denarja na Kitajskem, znamenitega kovanca z luknjo na sredi in črke H, ki je inicialka podjetja. Hkrati smo uporabili še druge elemente, ki povezujejo novo finančno podjetje z identiteto matičnega podjetja. Eden takih elementov je diamant, ki predstavlja dragocenost, čistost in bogastvo. Te lastnosti igrajo v kitajski kulturi močno vlogo. Končna rešitev zajema predstavitev logotipa, slogana in razmerje med njima ter korelacijo s krovnim logotipom. Oblikovali smo tudi osnovne aplikacije na poslovnih tiskovinah in oglaševalskih elementih.

POGLEJ TUDI

SIMETRIJA

je multidisciplinarni oblikovalski in razvojni studio. Z razvojem izdelkov in oblikovalskimi rešitvami inovativno in smiselno opredmetimo želje naročnikov. Prepoznavnost izdelkov in blagovnih znamk gradimo z vsebino in s podobo, s čimer se domiselno dotaknemo uporabnikov. Vsakemu projektu se posvetimo celostno, za kar skrbi skupina strokovnjakov različnih strok.