SEJEMSKI PROSTOR CHANGAN

DeHan Ltd / Changan

Oblikovanje sejemske postavitve, 2015

DeHan Ltd je mednarodno podjetje za oblikovanje in izvedbo sejemskih prostorov, s sedežem v Shangaju ter izpostavama v Las Vegasu, ZDA in Dubaju, ZAE. S podjetjem DeHan smo sklenili partnerstvo na področju industrijskega in grafičnega oblikovanja. V sodelovanju  s podjetjem smo oblikovali sejemsko postavitev za avtomobilsko podjetje Changan.

Changan spada med 4 največje proizvajalce avtomobilov na Kitajskem, ki letno proda preko  2,9 mio avtomobilov. Vizija za prihodnost podjetja je razvoj električnih vozil in vozil brez voznika. Tako ponudba podjetja zajema poleg proizvodnje klasičnih pogonov, tudi hibridne in električne pogone ter vozila brez voznika.

V okviru natečaja, smo oblikovali sejemski prostor velikosti 2.500 m2, na katerem je mogoče predstaviti 30 razstavnih avtomobilov. Investicijska vrednost razstavnega prostora je 7 mio EUR. Oblikovalska izhodišča so bili uporaba arhitekturnih elementov Bauhausa  z močnim poudarkom na mutimediji. Elementi sejemskega prostora so modularni, tako da jih lahko deloma uporabimo na manjših konfiguracijah velikosti 1.500 m2 in 450 m2. Osrednji del razstavnega prostora je 70 m dolg in 6 m visok modularni LED displej, ki se  iz srednjega vertikalnega dela, funkcionalnega displeja, na levo in desno stran torzično zvije v dve horizontalni površini:  »displej – strop« in »displej – oder« v nadstropju. Drugi uporabljeni displej, je 25 m dolg kinetično upravljan displej, ki obiskovalcu predstavi sodobno tehnologijo predstavljenih avtomobilov. S predstavljenim oblikovnim konceptom smo se uvrstili na 2. mesto.

POGLEJ TUDI

SIMETRIJA

je multidisciplinarni oblikovalski in razvojni studio. Z razvojem izdelkov in oblikovalskimi rešitvami inovativno in smiselno opredmetimo želje naročnikov. Prepoznavnost izdelkov in blagovnih znamk gradimo z vsebino in s podobo, s čimer se domiselno dotaknemo uporabnikov. Vsakemu projektu se posvetimo celostno, za kar skrbi skupina strokovnjakov različnih strok.