SEJEMSKI PROSTOR MIDEA

DeHan Ltd / Midea

Oblikovanje sejemske postavitve, 2015

DeHan Ltd je mednarodno podjetje za oblikovanje in izvedbo sejemskih prostorov, s sedežem v Shangaju ter izpostavama v Las Vegasu, ZDA in Dubaju, ZAE. S podjetjem DeHan smo sklenili partnerstvo na področju industrijskega in grafičnega oblikovanja. V sodelovanju  s podjetjem smo oblikovali sejemsko postavitev za podjetje Midea.

Midea je eno najuspešnejših kitajskih podjetij na področju bele tehnike, ki je v večinski zasebni lasti. Letni prihodki podjetja v letu 2014 so presegli 23 mrd. ameriških dolarjev. Ključ do uspeha je v dveh ključnih dejavnikih razlikovanja, to sta inovativnost in oblikovanje, katerima je posvečena vsa pozornost zaposlenih v podjetju.

V okviru natečaja, smo oblikovali sejemski prostor velikosti 2.000 m2, ki vključuje celotni spekter izdelkov za dom. V oblikovnem konceptu je osrednja vloga namenjena razumevanju potreb sodobnega človeka, s premišljeno razporeditvijo izdelkov za dom, ga popeljemo skozi dan, razvajamo, zabavamo in uspavamo. Sejemski prostor je sestavljen iz štirih področjih, kjer so predstavljeni različni uporabniški scenariji z natančnim prikazom uporabniških funkcij izdelkov. Za boljšo predstavitev uporabniške izkušnje je sejemski prostor nadgrajen z barom in kuhinjo, kjer je obiskovalcem na voljo hrana in pijača pripravljena s pomočjo njihovih izdelkov za dom. S predstavljenim oblikovni konceptom smo se uvrstili na 2. mesto.

POGLEJ TUDI

SIMETRIJA

je multidisciplinarni oblikovalski in razvojni studio. Z razvojem izdelkov in oblikovalskimi rešitvami inovativno in smiselno opredmetimo želje naročnikov. Prepoznavnost izdelkov in blagovnih znamk gradimo z vsebino in s podobo, s čimer se domiselno dotaknemo uporabnikov. Vsakemu projektu se posvetimo celostno, za kar skrbi skupina strokovnjakov različnih strok.